Så fungerar Invoiers riskbedömning

Artificiell intelligens
Traditionell kreditbedömning ger en trubbig bild av risken för att en faktura betalas sent. RIPE™ är den första AI-motorn som tolkar risken ner på fakturanivå och ger dig ett tillförlitligt svar på när din faktura blir betald. Vi vet att kunderna prioriterar sina leverantörer olika och att betalning därför kan dröja. Du kan också använda denna tjänst om du vill testa hur en ny kund kan komma att sköta sina betalningar.

Kontinuitet
Genom att analysera hela kundreskontran kan du få indikationer på förändringar i dina kundrelationer. Betalningsbeteende kan förändras över tid, något som kan påverka din likviditetssituation. Med RIPE™ kan du nu agera proaktivt!

Läs mer om premiumkonto

01

Vad ska faktureras?

I formuläret ovan fyller du i uppgifter om fakturan som du ska skicka till din kund.
02

AI-motorn får jobba

RIPE™ analyserar och jämför med hundratusentals andra fakturor.
03

Resultat

Du får automatiskt en riskbedömning. Det är gratis med 3 analyser per månad.

Testa kostnadsfritt här

Fakturabelopp:

Betaldagar:

Din kund:

Ditt företag:

Din epost:

 Ja, jag godkänner Invoiers villkor
×

Tjänsten som visar vilka kunder som kommer betala dig sent

Många företagare lägger alldeles för mycket tid på att bevaka fakturor och påminna kunderna om att betala. Invoier hjälper dig proaktivt se vilka kunder som kommer att bli sena med sina betalningar till dig. Så du kan ta action innan det är för sent!

Vill du få loss kapital?

Genom att sälja din faktura via Invoier kan du snabbt öka din likviditet och minska din risk.

En av fördelarna att sälja den via oss är att du får ett marknadspris och inte bara "gamla vanliga" bankens erbjudande. Här bjuder mängder av köpare på din faktura som resulterar i ett högt pris till liten kostnad.

Invoier är den första transparenta marknadsplatsen för fakturor.

33%

Vart tredje företag betalar fakturor för sent!

Gör en snabbkoll redan nu - vilka av dina fakturor kommer att betalas för sent? Försenade betalningar är ett problem för de flesta företagare i Sverige. Statistiken visar att 80% av de svenska företagen erhåller betalningar efter fakturadatum. Detta leder till sämre likviditet och lönsamhet samt ökad administrativ börda.

Freemium

Allt du behöver för att komma igång och se när dina fakturor betalas. Du kan göra 3 st analyser pr månad i freemium-paketet.

  • 3st analyser / månad
  • Svenska företag

 

0 kr / månad

 

Premium

Få kontinuerlig koll på din likviditet och riskhantering genom integration mot ditt ekonomisystem.

  • Månadsanalys
  • Kör hela eller delar av kundstocken
  • Obegränsat antal körningar

Introduktionspris (6 mån)
499 kr/månad
(Ordinarie pris 999 kr/månad)

 

Custom

Helt kundanpassad analys!
Integrera och anpassa vår modell utifrån hur era tidigare kunder har betalat och kombinera det med företagets reskonta och övrig affärsdata och få en bättre precision i kreditbesluten.

Hur kommer era kunder att betala just era fakturor?

 

Kontakta oss

 

Utvecklarverktyg

Invoiers API gör det enkelt för dig att ansluta er och komma igång

Nyheter

Riskanalysera dina fakturor

Kom igång med RIPE™ och få snabb överblick på de fakturor som ligger i riskzonen. Säg att du skickar ut 100 fakturor per månad. Vi kan peka ut de som kommer bli sena. Låt oss bevisa detta så du kan ta tidig action på sena betalare

Läs mer

Kundcase

Med RIPE™ får IT-konsultbolaget IT-Navet Stockholm kontinuerligt flaggningar när någon av de fakturor de skickar ut riskerar att inte betalas i tid. Man har därmed kunnat minska sena betalningar med 60%.

Läs mer

Vill du frigöra kapital?

Sälj en eller flera fakturor till oss så får du pengarna direkt. Vi fakturerar slutkunden och tar över risken. Över 100 000 bolag i Sverige sålde förra året sina fakturor. Totalt omsatte det över 250 Mdr SEK. Många är i tillväxt och behöver kapitalet för att kunna fortsätta växa i den fart de önskar. Varför vänta 30, 60 eller 120 dagar innan du får betalt?

Läs mer om att sälja fakturor

Nyheter

Läs den senaste rapporten från FCI (Globala organisationen för factoringbolag) för att följa fakturaköpsmarknaden. Marknaden fortsätter att växa snabbt!

Läs här