Investerare

För dig som vill skapa riskjusterad avkastning

genom att investera i företagsfordringar

Invoiers marknadsplats förbättrar spelreglerna för finansiering av europeiska bolag

Invoiers marknadsplats förbättrar spelreglerna för finansiering av europeiska bolag Invoiers marknadsplats kopplar samman säljare och köpare av fakturor och gör det möjligt för företag att i realtid analysera och sälja sina fakturor till marknadspris, dvs konkurrensutsatt prissättning. Marknadsplatsen gör det också möjligt för den som vill få avkastning på ett tillgångsslag som baseras på fakturor som företag ställer ut, företag som vill få betalt tidigare än villkoren på fakturan och är beredda att betala för det genom att få en reduktion på fakturabeloppet mot att betalningen sker direkt.

För dig som köpare av fakturor så presenterar Invoier olika riskklasser som du kan välja att investera i fakturor med olika risker som beräknas av Invoiers AI-motor, RIPE. RIPE bedömer inte bara kreditrisken, dvs risken att fakturan inte kommer att bli betald utan minst lika viktigt för dig som investerare, likviditetsrisken, dvs när en faktura kommer att bli betald.

Investera i fakturor från svenska bolag

Invoiers plattform är ett perfekt sätt för asset managers, pensionsstiftelser och andra sofistikerade investerare att nå en

tidigare nästintill stängd värld: Investeringar i fakturor. Tiotusentals svenska bolag sålde en eller flera fakturor förra året.

Du kan välja risknivån baserat på defaultrisk, förseningsrisk, bransch och CSR-perspektiv.

Välj risknivå

Du bestämmer vilken risk du vill ta

Korta durationer

Lås pengarna i minst 45 dagar

Administration

Invoier sköter allt kring faktureringen

Stötta SMEs

Bidra till att minska kostnaderna för SMEs i Sverige!

fredrik.severin@invoier.com

Kontakta Fredrik