Vanliga frågor kring fakturaköp

Fakturaköp

Jag använder redan fakturaköp idag. Varför byta till er?

Vi är den första transparenta marknadsplatsen för fakturaköp. Det innebär att det finns mängder av köpare på ett och samma ställe som tampas om att få köpa just din faktura. Priserna trissas upp och du som säljare får ut så bra pris som möjligt.

Utöver fakturaköpen så hjälper vår riskmotor till att flagga ditt företags fakturor så du i god tid kan ta action om någon av dina kunder inte förväntas betala en faktura i tid.

Back to Index

Är det mycket pappersarbete?

Nej, inte utöver att godkänna användaravtalet samt fakturaförsäljningsavtalet.

Back to Index

Vilka är köparna på Invoier?

Vi har svenska banker, factoringbolag och finansbolag som köpare av fakturorna. Alla köpare har genomgått vår granskning för medlemskap.

Back to Index

Hur skickar jag in en faktura?

Det finns flera alternativ

  1. Använd ditt affärssystem och få pris direkt där och bestäm om du vill sälja.
  2. Maila in den till faktura@invoier.com. Du får då ett svar med priset och kan välja att sälja.
Back to Index

Vem kan använda Invoier

Du behöver vara ett svenskregistrerat aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma.

Back to Index

Hur mycket kostar det?

Som säljare betalar du inga avgifter för att sälja din faktura. Däremot är beloppet som du får för din faktura baserat på det aktuella marknadspriset. I snitt ligger det på 97-99% av fakturabeloppet och beror bl.a. på hur attraktiv fakturan är för köparna.

Back to Index

Faktura-analyser

Jag vill automatisera analys av fakturastocken

Invoier har stöd för integration mot ett antal affärs-system. Önskar du bygga en egen integration mot riskbedömningen så kontakta oss på support@invoier.com

Back to Index

Blir kunden notifierad?

Nej, all analys görs utan att kunden blir notifierad. Önskar du göra en analys även på privatperson så meddelar vi personen om att vi lämnat kreditupplysning. Denna görs i samarbete med Neufeld Kreditinformation.

Back to Index

Hur gör ni riskbedömningen?

RIPE™ är en AI-motor som har analyserat hundratusentals fakturor och deras utfall. När du skickar in en faktura för analys så analyserar den automatiskt företagen, personerna, branschen och hundratals andra parametrar för att kunna ge en träffsäkerhet på över 93%.

Back to Index

Kundtjänst
020-899 444